Prajitura aromata cu branza si cacao

de Rocsi in Prajituri, 7 Noi 2012 | 9626 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 1 cana si 1/2 apa minerala
  • 300 gr unt
  • 1 cana si 1/2 zahar
  • 3 cani si 3/4 faina
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de portocala
  • 5 linguri lichior de ciocolata
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 15 gr praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 kg si 200 gr branza da vaci dulce si cremoasa
  • 6 oua
  • 1 cana si 1/2 zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 linguri faina
  • 1 esenta rom
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata cu branza si cacao:

Blatul:

Intr-un bol punem untul taiat cubulete. Il asezam pe un vas cu apa fierbinte si il lasam sa se topesca, apoi il dam deoparte sa se racoreasca. Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Punem untul topit si rece, apoi apa minerala. Adaugam zaharul pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala, praful de copt si lichiorul de cafea. Incepem si incorporam faina in ploaie, iar la final cacaoa. Mixam bine pana ingredientele sunt bine omogenizate.

Umplutura:

Ouale le batem spuma cu zaharul. Peste ele punem branza dulce de vaci si mixam la viteza mica. Adaugam esenta de rom, coaja rasa de portocala, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina. Mixam usor pana obtinem o consistenta cremoasa.

Ungem o tava mare de aragaz cu unt si punem hartie de copt. Turnam jumatate din compozitia de blat si o introducem in cuptorul incins pentru 10 minute. Scoatem tava dupa acest timp, intindem umplutura de branza, iar deasupra punem cealalta jumatate de compozitie de blat. Intindem uniform cu o paleta de silicon si introducem iar tava in cuptor.

Lasam prajitura acolo pana este bine coapta, facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca. O serviti simpla, pudrata cu zahar sau nuca de cocos.

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata cu branza si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Plăcinta rusească cu brânză la Multicooker